Vučić: Inicijativa za smjenu Dodika opasan presedan - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Inicijativa za smjenu Dodika opasan presedan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je inicijativa za smjenu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, opasan presedan.

  • Neće biti takvih odluka, gotovo sam siguran. Ne verujem da će ih biti, pošto poznajem gospodina Šmita, a ako to uradi, Srbija to neće prihvatiti. Nećemo prihvatiti da neko drugi sa strane nameće narodnu volju. To je toliko opasno da nemam reči. Zamislite da je Dodik to tražio za nekog od njih – rekao je Vučić u programu Pink TV.
  • Govorim ovo na ozbiljan način. Već puno puta sam pokušao da pokrenem važan dijalog između Srba i Bošnjaka. Moramo da se poštujemo i da razmišljamo o budućnosti. Kada govorimo o smeni Dodika, uvek će se potezati priča o Srebrenici. Nudio sam tu vrstu strateškog dijaloga i posle linča u Srebrenici pre 5-6 godina. Neke teme su neprihvatljive za srpski narod. Srbija neće prihvatiti odluku da Dodik bude smenjen, ukoliko dođe do toga – objasnio je Vučić.

On je najavio da se priprema posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.

  • To je bitno za Srbiju, mnogo toga ćemo moći da saznamo o njemačkom pogledu na Balkan, Njemačku moramo da imamo na svojoj strani ako želimo dalje da napredujemo – rekao je predsjednik Vučić.

(BN/Novosti)

Danas objavljeno

“To je više nego za žaljenje”

M.

U srijedu posebna sjednica NSRS o isporuci kiseonika

M.

U Srpskoj 17 preminulih i 229 novooboljelih

M.

Ostavite komentar