Vučić: Idemo u Brisel da pokušamo da očuvamo mir - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Idemo u Brisel da pokušamo da očuvamo mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ide u Brisel na dijalog Beograda i Prištine kako bi pokušao da očuva mir i stabilnost, jer je to njegov jedini cilj.

Vučić je, nakon prisustva prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije za potrebe jedinica Vojske Srbije, u izjavi novinarima, poručio da Srbja nikome, i ničim ne preti, već želi samo da obezbedi poštovanje međunardnih pravila, međunarodno pravnih normi od Rezolucije UN 1244 do Briselskog sporazuma.

„To su sporazumi koji su važeći, na snazi i moraju da budu poštovani i primenjivani“, istakao je on.

Vučić je,na pitanje da li Aljbin Kurti pojačava retoriku u odnosu na Beograd zbog unutrašnjih problema, imajući u vidu restrikcije struje, rekao da ne želi to da komentariše.

„Nadam se da neće morati da isključuju struju, jer bi bilo loše za njih, za nas i sve ljude koji žive tamo. U pitanju veliki novac. Struja može da se kupi na tržištu, ali pitanje je ko može da je plati. Pitanje je da li je doneo odluku da se ne zadužuje dodatno ili da li nema novca“, primetio je on.

Vučić je rekao da nije lako jer je cena struje danas viša od 430 evra, a kada se kupuje za zimu i više od 1.000 evra po megavat satu.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar