Vučić i Erdogan: Solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić i Erdogan: Solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom

Odnosi Srbije i Turske su na najvišem nivou, a dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona, konstatovali su u telefonskom razgovoru predsednici dve zemlje, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su razmenili iskustva u borbi protiv koronavirusa i ponovo istakli da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom.

Izrazili su nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima.

S tim u vezi, Vučić je obavestio Erdogana o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, kao i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije.

Erdogan je rekao da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu.

“Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou”
Sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona.

Razmatrajući srpsko-tursku ekonomsku saradnju, konstatovali su da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i izrazili nadu da će se taj broj uvećavati.

Predsednik Vučić je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Vučić i Erdogan su razgovarali o konkretnim zajedničkim projektima, izdvojivši po značaju projekte u oblasti infrastrukture, kakav je i auto-put između Beograda i Sarajeva.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i čitav spektar regionalnih i globalnih pitanja i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj konstruktivni razgovor.

Tokom sastanka, Vučić je Erdoganu čestitao 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu, navodi se u saopštenju.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar