Vučić i Erdogan o stanju u regionu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić i Erdogan o stanju u regionu

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Erdoganom o bilateralnim i odnosima u regionu. Erdogan je podržao politiku mira i saradnje, kojom predsednik Srbije promoviše stabilnost u regionu. Oni su se saglasili da samo tako može da se obezbedi veći interes invesitora i ekonomski rast. Predsednici Vučić…

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Erdoganom o bilateralnim i odnosima u regionu.

Erdogan je podržao politiku mira i saradnje, kojom predsednik Srbije promoviše stabilnost u regionu.

Oni su se saglasili da samo tako može da se obezbedi veći interes invesitora i ekonomski rast.

Predsednici Vučić i Erdogan su izrazili zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja.

Oni su, s tim u vezi, konstatovali da se pokazala dobrom zajednička odluka o ustanovljavanju Visokog saveta za saradnju i izrazili očekivanje da sledeća sednica tog Saveta bude održana tokom zvanične posete predsednika Turske Srbiji.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su, osim o bilateralnim odnosima, razgovarali i o regionalnoj situaciji.

“Predsednik Erdogan je podržao politiku mira i saradnje, kojom predsednik Vučić promoviše stabilnost u regionu. Oni su se saglasili da samo tako može da se obezbedi veći interes investitora i ekonomski rast”, saopštila je Pres služba Predsednika.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Kineski rover uspešno sletio na Mars

M.

Imunizacija u Prijedoru: Danas vakcinisanje opšte populacije bez zakazivanja

M.

Uhapšen državljanin Crne Gore: Policija zaplijenila kilogram heroina

M.

Ostavite komentar