Vučić i Brnabić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić i Brnabić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN

Predsednica Vlade Ana Brnabić biće sutra sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na sednici Saveta bezbednosti UN.

Sednica Saveta bezbednosti UN će biti održana nakon izricanja presude Ratku Mladiću, sa početkom od 21 čas.

Brnabić je ocenila da je Savet bezbednosti UN pokazao ogromno poštovanje prema Vučiću jer su omogućili da se mimo svih protokola priključi onlajn, dodaju “Novosti”.

“Ponosna sam jer ću u ovim teškim trenucima za našu zemlju sutra biti zajedno sa predsednikom tokom sednice Saveta bezbednosti UN. Verujem da će izlaganje predsednika biti istorijsko i da će naš narod biti ponosan”, rekla je Brnabić.

Na sednici će biti predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, glavnog tužioca Serža Bramerca i predsednika Karmela Adijusa.

Vučić je u petak rekao da će istog dana, 8. juna, biti izrečena i presuda generalu Ratku Mladiću i izrazio nadu da će mu biti omogućeno da se virtuelno uključi u rad sednice, a ako ne da će pokušati da ode u Njujork jer ima pravo da sednici prisustvuje uživo.

Vučić je tokom obraćanja građanima ukazao na to da će na sednici srpsko rukovodstvo biti kritikovano zbog nepoštovanja tog Mehanizma, zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Jojića.

“Kako je to podešeno prosudite sami. Reći će vam neko da je redovna sednica Saveta bezbednosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zakjljučite sami”, naveo je Vučić.

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar