Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941. godine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941. godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Hrvatska, na čiju je inicijativu EU donijela odluku da zabrani Srbiji snabdijevanje ruskom naftom preko “Јanafa”, samo nastavila posao započet 1941. godine, a da je na Srbiji da nađe odgovor.

  • Јa ih uopšte ne krivim. Hrvatska samo radi svoj posao i sve što je radila u proteklih 70 ili 80 godina – rekao je Vučić novinarima u Pragu.

On je naveo da će Srbija za naftu morati da se snađe na drugi način i plati višestruko veću cijenu.

  • A što se tiče sankcija, niste vi iz Hrvatske ti koji ćete voditi politiku Srbije. Politiku Srbije vodiće građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da je Srbija slaba. Veoma sam ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja i da sama donosi odluke čista obraza – rekao je Vučić i dodao da se nije uplašio svih onih koji prijete Srbiji.

Na pitanje novinara hrvatskih medija da li će sada doći do prekida pregovora Beograda sa EU, Vučić je odgovorio kontrapitanjem: “Ne, a zašto bi? Mislite zato što Hrvatska insistira na tome? Mnogo uspjeha Vam želim po tom pitanju”.

Države članice EU izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmjeren i na ograničavanje cijene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU.

Na insistiranje Hrvatske, na čelu sa premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem, taj paket obuhvata i Srbiju jer preko “Јanafa” neće moći više da uvozi rusku naftu.

Danas objavljeno

Smanjen rizik da Putin upotrijebi nuklearno oružje

M.

U narednim danima moguća nova hapšenja u Njemačkoj

M.

Vučević: Događaji na sjeveru KiM i u Velikoj Hoči poruka da Srbi nisu poželjni

M.

Ostavite komentar