Vučić: Evropski put i saradnja u regionu prioriteti srpske spoljne politike - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Evropski put i saradnja u regionu prioriteti srpske spoljne politike

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović istakli su važnost procesa pristupanja EU s ciljem održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmjerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja.

Saradnja sa evropskim partnerima na tom putu, istakli su sagovornici, unaprijediće proces pristupanja, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije nakon sastanka u Beogradu.

U saopštenju se ističe da su nastavak razvoja regiona i poboljšanje odnosa od velike važnosti za ostvarenje dugogodišnjih spoljnopolitičkih prioriteta poput članstva u EU.

“Evropski put Srbije i saradnja u regionu, predstavljaju prioritete srpske spoljne politike”, istakao je Vučić i naglasio da će plan za ekonomski oporavak zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regionu doprinijeti ekonomskoj konkurentnosti i jačanju privrede.

Sastanak je održan u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evropske integracije i perspektiva članstva Srbije i BiH u EU, dodaje s eu saopštenju.

Sagovornici su razgovarali i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za zapadni Balkan.

“Takođe, diskutovalo se i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije Kovida-19”, navodi se u saopštenju.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

M.

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Ostavite komentar