17. Novembra 2021.

Vučić: Eventualne sankcije neće donijeti ništa dobro regionu

Big Portal
  • Ti koji priželjkuju sankcije ili ne razumiju politiku ili reaguju na osnovu sopstvenih emocija. Ali ti ljudi svakako nisu dobronamjerni ni prema BiH, ni prema Srbiji ni prema bilo kome od nas – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da ne samo da se ne raduje nečem takvom, nego da ima i ogroman strah od toga, jer je onda cio region u problemu.

Vučić je upitao koji će investitori da dolaze u region koji je u problemu i dodao da ne razumije one koji prizivaju sankcije i koji neće da sagledaju širu sliku.

  • Kada se radujete na primjer sankcijama protiv Milorada Dodika, za koje se nadam da ih neće biti, recite, koji će investitor da dođe u BiH ili bilo gdje? Neće niko. Nikome ne trebaju sankcije. Nikome nisu donijele ništa dobro – rekao je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju važno da se po svaku cijenu sačuva mir u BiH i u regionu.

  • Razumijem ono o čemu govori Republika Srpska o oduzimanju nadležnosti i to je tačno – rekao je Vučić.

On je naveo da nikome nikada nametanje politike spolja nije donijelo ništa dobro, te da je uvijek govorio “Balkan balkanskim narodima”.

  • Mi moramo da sjednemo da razgovaramo. Јa ću zato da prihvatim ideju o razgovoru /sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem/ i nije mi problem, možemo da odemo u sjeverni dio Sarajeva. Ima tamo dobra kafana, da sjednemo, tri sata radimo, ako možemo oko bilo koje sitnice da se dogovorimo – rekao je Vučić.

On smatra da je Izetbegović pod pritiskom medija odustao od ranije planiranog razgovora i dodao da Srbija insistira na razgovoru sa svima.

  • Želimo da razgovaramo sa Albanicima i sa svima – poručio je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare