Vučić: EU želi ključnu ulogu u dijalogu Beograda i Prištine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: EU želi ključnu ulogu u dijalogu Beograda i Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da EU želi ključnu ulogu za sebe u dijalogu Beograda i Prištine i da bude nosilac tog procesa, ali da nisu “najsrećniji” zbog sporazuma postignutog u Vašingtonu.

Vučić se sastao danas u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Ovaj sastanak, predsjednik Srbije ocijenio je kao dobar.

Odgovarajući na pitanje novinara kako je Lajčak reagovao na sporazum u Vašingtonu, Vučić je rekao da EU još analizira i da žele da iskoriste dio onoga što je postignuto, prenosi Tanjug.

Vučić je naveo da je Lajčaka upoznao sa sporazumom iz Vašingtona i da nema problem s tim da se pohvali pred predstavnikom EU jer je “postignuti sporazum dobar za Srbiju”.

  • “Pričali smo o svim važnim temama. Sutra se nastavlja zvanični dijalog, danas imamo važne sastanke naših timova i vjerujem da će biti rezultata – dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, u nastavku dijaloga su tri ključne teme razgovora – nestale osobe, interno raseljena lica i ekonomija.

Govoreći o sjedenju u Ovalnoj sobi u Bijeloj kući, Vučić je rekao da je za njega privilegija sporazum, a da je kompletan državni vrh SAD došao.

Danas objavljeno

Srbija: Skoro 7.700 novooboljelih, preminulo 57 osoba

M.

Bilećanin pušten nakon ispitivanja u vezi oružane pljačke u Nikšiću

M.

Policija odvela i Džonićevu ženu, “češljaju” imanje

M.

Ostavite komentar