Vučić donosi odluku nakon susreta sa Lajčakom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić donosi odluku nakon susreta sa Lajčakom

„Ta odluka je odluka o beskrajnoj toleranciji EU prema izazivačima eskalacije sukoba na KiM, odnosno prema Kurtiju”, rekao je Dačić i dodao da je Kurti „pod noge bacio” U i Briselski sporazum.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani donijeti poslije sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom .

Dačić je, nakon sastanka sa iranskim kolegom Hoseinom Amir Abdolahijanom u Ministarstvu spoljnih poslova, u izjavi novinarima kazao da odluka o odlasku nije motivisana time da li Srbija želi da ide u EU ili ne.

„Ta odluka je odluka o beskrajnoj toleranciji EU prema izazivačima eskalacije sukoba na KiM, odnosno prema Kurtiju”, rekao je Dačić i dodao da je Kurti „pod noge bacio” i Briselski sporazum.

Istakao je da planovi zavise od toga da li EU i Međunarodna zajednica žele da izvrše pritisak na one koji uporno izazivaju sukobe. Ocijenio je da je sutrašnja posjeta Lajčaka jedna u nizu onih za prevazilaženje eskalacija jer postoji spisak incidentnih situacija koje Priština proizvodi i koji je neograničen, prenose beogradski mediji.

Danas objavljeno

Zemljotres na granici Turske i Irana

M.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

M.

Djevojka (29) pronađena mrtva u stanu u Kozarskoj Dubici

M.

Ostavite komentar