Vučić dočekao pošiljku od miliona doza vakcina iz Kine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić dočekao pošiljku od miliona doza vakcina iz Kine

Pošiljku od milion doza vakcina iz Kine na beogradskom aerodomu dočekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa kineskim ambasadorom u Beogradu.

Na beogradski aerodrom sletio je avion iz Kine sa pošiljkom od milion doza kineske vakcine protiv virusa korona kompanije “Sinofarm”.

Pošiljku od milion doza vakcina iz Kine na beogradskom aerodomu dočekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa kineskim ambasadorom u Beogradu Čen Bo i ministrom zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarem.

Predsjednik Vučić na ovaj način iskazuje zahvalnost prijateljima iz Kine koji su pomogli da Srbija nabavi milion doza vakcine protiv virusa korona. Samo ovo pošiljka dovoljna je da 500 hiljada ljudi primi vakcinu protiv virusa korona.

Ovo je treća vakcina koja je stigla u Srbiju, a koju su obezbijedile srpske vlasti.

Podsjetimo da su srpske vlasti do sada nabavile Fajzerovu i Sputnjik V vakcinu i da je u Srbiji u toku vakcinacija građana protiv virusa korona.

Očekuje se da če dozvolu za kinesku vakcinu nadležne institucije u Srbiji dati već narednih dana i da će početi masovna vakcinacija građana Srbije i sa kineskom vakcinom.

BN TV

Danas objavljeno

Sanaderu šest godina zatvora za aferu INA-MOL

M.

Prijedor: Prijavljeno pet nezavisnih kandidata i 11 stranaka za izbore

M.

Banjalučaninu četiri i po godine zatvora zbog obljube djevojčice

M.

Ostavite komentar