9. Septembra 2022.

Vučić danas sa Lajčakom, Bonom i Pletnerom

Big Portal

Podsećamo, reč je savetnicima za spoljnu i bezbedonosnu politiku Republike Francuske Emanuel Bon i Savezne Republike Nemačke Jensom Pletnerom.

Takođe, sastanku će prisustvovati predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak.

Sastanka je predviđen za 18 časova u vili Mir na Dedinju.

Kako je ranije najavljeno portparol Evropske komisije Peter Stano, Lajčak i savetnici francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca u petak bi prvo trebalo da posete Prištinu, a zatim i Beograd.

Cilj nove posete je, po njegovim rečima, “istraživanje mogućnosti za napredak u dijalogu” Beograda i Prištine.

Makron i Šolc nedavno su imenovali Bona i Platnera za savetnike koji će pomagati Lajčaku oko dijaloga, a zatim uputili zajedničko pismo Vučiću i premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju.

“Uvereni smo da, u svetlu ruske agresije na Ukrajinu, moramo da uložimo još snažnije napore, kako bi evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana postala realnost i kako bi se rešili dugotrajni bilateralni i regionalni sporovi. Puna normalizacija odnosa Kosova i Srbije je od suštinskog značaja za Zapadni Balkan”, navodi se u pismu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare