Vučić čestitao na uspješnoj vježbi i najavio jačanje avijacije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić čestitao na uspješnoj vježbi i najavio jačanje avijacije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na Vojsku Srbije i čestitao joj na uspješno izvedenoj vježbi “Štit 2022”, te najavio da će u narednom periodu znatno biti ojačana lovačka bombarderska avijacija.

Vulić je rekao novinarima da će biti potrebna dodatna ulaganja i najavio da će uskoro biti donesene odluke o tom pitanju.

  • Srbija je neutralna zemlja i mora da pronalazi rješenja kako da sačuva svoje nebo i svoju zemlju – rekao je Vučić, koji je danas na aerodromu u Batajnici prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Predsjednik Srbije je rekao da Srbija razmišlja o nabavci kineskog L-15 – supersoničnog dvomotornog mlaznog školsko-borbenog aviona.

  • Sada možemo da nišanimo 90 ciljeva istovremeno – kaže Vučić i napominje da je potreban veći broj pilota.

On je istakao da će Srbija nastaviti da jača Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazdušnu odbranu.

  • Duže vrijeme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala, najkasnije početkom sljedeće godine ćemo biti spremni da ugovorimo kupovinu šest ili 12 novih rafala. Očekujem pregovore sa britanskom stranom o kupovini tajfuna. Kupili smo onoliko koliko je potrebno, za naš novac i obezbijedili dovoljno da čuvamo naše nebo, a da istovremeno javni dug ne pređe 60 odsto – rekao je Vučić.

U današnjem prikazu sposobnosti Vojske Srbije učestvovalo je više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova, a premijerno je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Danas objavljeno

Narednih dana upozorenje na obilne padavine, vjetar i snijeg

Vanja A

Ukinuli republičku taksu poslije 30 godina naplate

Vanja A

Dodik: Nakon formiranja Vijeća naroda – datum izbora nove Vlade Srpske

Vanja A

Ostavite komentar