Vučić čestitao Makronu nacionalni praznik Francuske - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić čestitao Makronu nacionalni praznik Francuske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu nacionalni praznik – Dan Bastilje i istakao da Beograd ostaje posvećen jačanju veza sa Parizom.

Vučić je istakao da su sloboda, jednakost i bratstvo, koje Francuska svetkuje 14. jula, neprolazne vrijednosti i da je svim poštovaocima tih ideala, među kojima je i Srbija, zadatak da ih očuvaju u savremenom svijetu punom izazova, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

“Srbija je povlaštena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska, kao što sam i ja počastvovan time što ste uvek spremni da čujete naše stavove o različitim pitanjima. Odnos koji, kao čovek i kao lider, imate prema Srbiji, od najvećeg je značaja za nas”, naveo je Vučić.

On je poručio da je poštovanje prema Srbiji i njenim građanima, koje je Makron pokazao tokom posjete u julu 2019. godine, upisano u istoriju srpsko-francuskih odnosa.

“Ostajemo posvećeni jačanju veza sa Francuskom, na osnovama tradicionalnog prijateljstva i proklamovanog strateškog partnerstva, i radujemo se prilici da Vas ponovo ugostimo”, naveo je Vučić u čestitki.

U Francuskoj se 14. jula obilježava dan kada je 1789. godine oslobođen zloglasni zatvor Bastilja, srušena francuska monarhija i uvedeno republikansko uređenje.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar