Vučić: Čekamo ukidanje prištinskih taksi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Čekamo ukidanje prištinskih taksi

Predsjednik Srbije Alkeksandar Vučić rekao je za RTS da je tokom posjete Vašingtonu imao veliki broj sastanaka u samo 48 sati i da se delegacija Srbije videla sa svima koji o nama odlučuju. Kaže da čeka ukadanje prištinske takse kako bi se razgovaralo o suštinskim stvarima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beloj kući sa Hašimom Tačijem, uz učešće američkih zvaničnika Ričarda Grenela i Roberta O’ Brajena.

Vučić je rekao da je to bio uobičajen razgovor i da čeka ukidanje taksi kako bi se razgovaralo o suštinskim stvarima.

  • Јa sam od Albanaca tražio samo jednu stvar, a to je da se ne kandiduju za različite organizacije i institucije. Nemojte da nas terate da angažujemo sve svoje kapacitete, dajte da dok razgovaramo vi ne idete na dodatna priznanja i prije svega na dodatna kandidovanja u Interpolu, Unesko i sve druge međunarodne organizacije. Ali oni to nikada nisu htjeli da prihvate jer “ko smo mi da ih sprečavamo” jer je smisao njihovog postojanja da ulaze u međunarodne organizacije i institucije – naglasio je predsednik Srbije.

On je rekao da je imao veliki broj sastanaka u samo 48 sati i da se delegacija Srbije vidjela sa svima koji odlučuju.

  • Mislim da ti ljudi ne žele da od male Srbije prave neprijatelja, već žele da sa Srbijom sarađuju. I naše je da to koristimo. Posebno sam zadovoljan što sam video njihov veći interes da investiraju i u našu zemlju i u region. Po tom pitanju sam pun optimizma, daljeg širenja naše ekonomske saradnje – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije kaže da to neće biti lako prije svega zbog odnosa sa Prištinom, ali vjeruje da Srbiju danas gledaju drugačije nego prije samo par godina i decenija.

  • Mi moramo da razumijemo koje je naše mjesto u svijetu, da znamo koliki smo, kolika nam je snaga ekonomije i da dobro postavimo naše ciljeve. Da se ne zalećemo kao što smo se ranije zalijetali, da ne pravimo greške, da čuvamo svoju djecu i svoju zemlju, svoju otadžbinu. A bez prijateljskog odnosa Amerike prema Srbiji, da imamo Ameriku na strani budućnosti Srbije plašim se da to nije moguće – zaključio je predsjednik Srbije.

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar