Vučić: Borili smo se da "Er Srbija" ne leti za Prištinu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Borili smo se da “Er Srbija” ne leti za Prištinu

Predsjednik Aleksandar Vučić kaže da je Srbija tražila da na novoj avio-liniji Beograd – Priština ne leti “Er Srbija”, već da to bude neka druga avio-kompanija i da se let obavlja uz posredovanje KFOR-a.

Vučić je naglasio da se u domaćoj javnosti moglo vidjeti “ogromno neznanje” dijela opozicije koji su pitali zašto ne leti “Er Srbija”.

“Nije zgodno da leti ‘Er Srbija’ iz mnogo razloga. ‘Er Srbija’ bi morala sa njihovim vazduhoplovnim vlastima, direkcijama i aerodromom da potpisuje sporazume. Onda je bilo mnogo lakše da to radimo preko ‘Lufthanse’ i tražili smo da KFOR bude posrednik”, rekao je Vučić za RTS.

Naglašava da neko ko se upušta u ocjene tog slučaja mora mnogo da se zna.

Kometarišući to što su neki nakon potpisivanja pisma o namjerama o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine rekli da je time nezavisnost Kosova ugrožena, Vučić kaže da je “u Prištini nezavisnost ugrožena čim vide nekog Srbina.

Navodi da ne razumije da neko u 21. vijeku kritikuje uspostavljanje avio-linija, izgradnju autoputeva zbog slobodne trgovine.

“To niste mogli da priuštite sebi ni u 15. i 16. veku, a kamoli 21. veku. Neki ljudi su ostali u ranofeudalom dobu”, zaključio je on.

TANJUG

Danas objavljeno

Kurc se povukao: “Bila mi je čast da služim zemlji 10 godina”

M.

Petkoviću ponovo zabranjena posjeta KiM

M.

London šalje svog čovjeka na Balkan

M.

Ostavite komentar