14. Septembra 2021.

Vučić: Bilo mi je žao kada je odlazila

Big Portal

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše posjetu Angele Merkel, rekao da po tom pitanju ima posebne emocije, kao i da je Merkelova pokrenula Berlinski proces koji je bio drugačiji i pragmatičniji pristup u regionu.

“Mnogo sam naučio od nje i tokom razgovora sam naučio i razumeo drugačije i više nego što sam mogao do juče. I da budem iskren, bilo mi je žao jutros kada je odlazila, jer ne znam kada ćemo je ponovo ugostiti. Ponosan sam zbog onoga što je juče govorila i zbog odnosa i međusobnog poštovanja velike Nemačke prema maloj Srbiji”, naveo je Vučić.

Predsjednik kaže da Njemačka ima 14 puta više stanovnika od Srbije, kao i da je BDP te zemlje 3,8 biliona evra, dok će Srbija ove godine imati BDP od oko 52 milijarde evra.

“Takva sila da pokaže poštovanje prema maloj zemlji i veliki lider kakva je Angela Merkel, srećan sam i ponosan kao i svi građani Srbije. To je samo veliki podstrek za Srbju da nastavimo da radimo vredno, požrtvovano i vredno, i da budemo još uspešniji”, rekao je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare