20. Februara 2022.

Vučić: Biće zatražene informacije o borcima iz BiH i sa Kosova u Ukrajini

Big Portal

“Neki veliki lideri znaju glavninu stvari, ali Lavrov zna sve”, rekao je Vučić i dodao da on nema informacije da li sa Kosova i Metohi dolaze u Ukrajinu da se bore, ali je dodao da na tome službe rade.

On je najavio da će narednih dana u Beograd stići sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, od kojeg će biti zatražene takve informacije.

“Lavrov u političkom delu govori jasno i ne dešavaju mu se greške kao drugima oko činjeničnih stvari. Dugo i dobro pamti, nije lako sa njim razgovarati”, naveo je Vučić za Televiziju Tanjug.

Što se tiče Ukrajine, Srbija će, kaže on, poštovati međunarodno pravo i teritorijalni integritet Ukrajine, što je principijelan stav koji se zasniva na poštovanju međunarodnog prava, a od njega niko nije tražio da ga mijenja.

Vučić smatra da njih na Zapadu pomalo boli što predsjednik Rusije Vladimir Putin o pitanju Ukrajine koristi svu slabost zapadne agresije na SR Јugoslaviju i ponavlja slične argumente koje su oni tada koristili.

Istakao je da bi svi na Zapadu da zaborave slučaj Srbije, odnosno NATO agresiju.

“Јednom lepo kažite”, napravili smo najveću grešku, izvinjavamo se za sve zločine koje smo počinili. Mi ionako moramo da razgovaramo, jer se nalazimo na evropskom putu – rekao je Vučić.

Izvor: Agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare