Vučić: Biće dovoljno i struje i gasa, neće biti restrikcija - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Biće dovoljno i struje i gasa, neće biti restrikcija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da u narednom periodu svijet očekuje velika energetska kriza, ali je poručio da građani Srbije ne moraju da brinu, da će imati tople domove, dovoljno struje i gasa i da cijene neće rasti.

Vučić je, obraćajući se novinarima poslije sednice Predsjedništva SNS-a, prenio da je Predsjedništvo stranke obavijestio o aktuelnoj situaciji.

  • Razgovarali smo šta je pred Srbijom — važne stvari kao što su borba protiv korone, borba za živote ljudi, za dalji ekonomski napredak zemlje, očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, i kao ključna tema koja se nameće u svijetu borba za energetsku bezbjednost Srbije, te i povećanje životnog standarda. U skladu s tim donosimo planove i programe. Obavijestio sam članove Predsjedništva da smo preduzeli značajne korake u energetici, pokrenuli rezervu kako bi se cijena spustila – objasnio je on.

Vučić je istakao da je obezbijeđen i interventno uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren.

  • Srbija ima najnižu cijenu električne energije za domaćinstva u Evropi. Nećemo da uništimo ni Kolubaru, ni Kostolac – rekao je Vučić, istakavši da će struje biti.

Ukazao je da je Srbija time obezbjeđena, ali dodaje da će nas svakako pogađati događaji na evropskom i svjetskom tržištu struje, jer će se uvećavati cijene drugih stvari, kao što je građevinski materijal.

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar