21. Decembra 2022.

Vučić: “Bezobrazluk. Formirajte ZSO, a onda tražite od Srba…”

Big Portal

On je komentarisao situaciju na KiM.

“Mi se suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi od velikih sila koje kažu, pa vartite se u institucije, ma nemoj? Pa formirajte vi ZSO, a onda tražite od Srba da to urade”, rekao je Vučić.

“Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. Ne možete da pročitate ništa o uhapšenim Srbima… Šta je uradio Pantić? To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Nije apsurdo da budu nečije trupe, ali je apsurdno da budu srpske trupe”, dodao je Vučić.

Na konstataciju novinara da iz Prištine citiraju svi nemačkog ambasadora i kažu da je Nemačka razbila ilizije o dominaciji Srbije na Balkanu, predsednik kaže:

“Mi nemamo dominaciju nikakvu, nikada nismo maštali o dominaciji, nego o sradnji. Želimo dobru saradnju sa Nemačkom, ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod i želimo najbolje odnose sa Nemačkom.”

O zahtevu koji je Srbija podnela Kforu, rekao je:

“Očekujem da odgovore negativno, oni su sposobni da obavljaju dužnost i ponašanje Kfora je korektnije od nekih zapadnih vlada. Oni se ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244 na ozbiljan i odgovoran način, za razliku od svih drugih.”

Rekao je i da mu je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev danas rekao: “Kad god pomisliš da se oslanjaš na međunarodno pravo, to je za nas male, a da za sve druge postoji pravo jačeg”.

Saglasio se sa tim i dodao da jači mogu šta hoće, ali…

“Možete da kažete pištolj u slepoočnicu napusti stan, pištolj u slepoocnicu napusti auto, pištolj u slepoočnicu ubiću ti dete… Ne dam da mi ubiješ dete”, rekao je predsednik i istakao da: “Kada vas doteraju u ćošak, do kraja nemate više šta da izgubite”.

“Dalje kada nemamo kud, kao pacov u uglu, branićemo se sa sve četiri noge”, naveo je predsednik.

Vučić je rekao da je sa azerbejdžanskim kolegom razgovarao i o nekim drugim pitanjima i dogovoru kako i šta da rade zajedno.

“Baku se razvija, svaki put kada ovde dođem vidim nešto novo… Alijev kada je bio u Beogradu jedva je prepoznao grad koliko se izgradio”, kaže Vučić i ističe da “moramo da se razvijamo, da guramo naše zemlje, hrabro i jako da se borimo za naše narode”.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare