8. Septembra 2022.

Vučić: Albanci pokušavaju ispod žita da zauzmu sjever KiM

Big Portal

Danas je i njihov ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporauzuma, po kome policija na sjeveru mora da pripada Direktoratu Sjever, odnosno Srbi tu moraju da budu, ali baš njih briga za sve to, može im se. Iako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu jer su jedan mali probleme riješili, a poslije po starom i bude sve gore – rekao je Vučić.

On je poručio da više neće da moli ni jedne ni druge.

– Sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade pošto srpski narod ni nasilje i nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. To je moje upozorenje onima koji sutra dolaze u Beogradu i svima drugima – naglasio je predsjednik Srbije.

Što ste se igraili, igrali ste ste, istakao je Vučić.

– Ako možete da poštujete norme koje ste sami donijeli – možete, ako ne možete – ima ko će – poručio je Vučić.

Policija samoproglašenog Kosova danas je prvi put počela redovno patroliranje duž administrativne linije sa centralnom Srbijom, kao i jezerom Gazivode, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalj Svečlja.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je to prvi put nakon rata 1999. godine da je uspostavljen takav vid patroliranja.

On je rekao da je tzv. kosovska policija započela patroliranje administrativnom linijom, kao i čitavim područjem jezera Gazovode “nakon formiranja jedinice za patroliranje na vodi”.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare