Vučić: Ako se ne poništi presuda Todosijeviću, nema više briselskog sporazuma - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Ako se ne poništi presuda Todosijeviću, nema više briselskog sporazuma

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, ukoliko se ne poništi presuda suda u Prištini srpskom poslaniku Ivanu Todosijeviću, Briselski sporazum više neće postojati.

  • Ukoliko se Todosijeviću ne poništi presuda, vama je jasno da Briselski sporazum, odlukom Albanaca, više ne postoji – rekao je Vučić novinarima odgovarajući na pitanje hoće li Srbi izaći na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji ukoliko se Todosijeviću ne poništi presuda.

Vučić je rekao da će Beograd donositi odluku zajednički sa predstavnicima Srba u pokrajini.

  • Tako da su onda sve odluke moguće. Ja se nadam da će neko da postupa racionalno, razumno, a da će neko spolja, takođe, imati dovoljno mudrosti i snage da ih prizove pameti da se tako ponašaju – rekao je Vučić.

Apelacioni sud u Prištini je protekle sedmice pravosnažno osudio na dvije godine zatvora predsjednika opštine Zvečan i poslanika Srpske liste Ivana Todosijevića zbog, kako su naveli, “podsticanja na nacionalnu, rasnu, vjersku mržnju, nemir ili netoleranciju” njegovom izjavom o Račku.

Todosijević je o Račku govorio 2019. godine povodom 20 godina od NATO bombardovanja obraćajući se na ceremoniji u Zvečanu, kada je rekao da je povod za NATO agresiju na SR ?ugoslaviju bila “takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak”.

Danas objavljeno

Dodik na Demografskom samitu u Mađarskoj

M.

ROSU se ne povlači; Građani dovezli još kamiona

M.

Uklonjen i bilbord “Dobrodošli u ZSO” u Ranilugu

M.

Ostavite komentar