Vučević: Ljut sam i razočaran zbog dešavanja u našoj zemlji - BIGportal.ba
Košarka Sport

Vučević: Ljut sam i razočaran zbog dešavanja u našoj zemlji

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević govorio je o problemu zbog kojeg gori Amerika – rasizmu.

Svi gradovi u Sjedinjenim Američkim Državama su skoro dve nedelje puni protesta zbog ubistva Džordža Flojda od strane pripadnika policije.

Amerika je stala u zaštitu afroameričke zajednice, na proteste su izašli Vlade Divac i Bogdan Bogdanović, a sada se oglasio i Vučević.

“Kada sam video šta se desilo, bio sam ljut i razočaran da se to još dešava u našoj zemlji. Pokret koji se dešava je pokazao da smo spremni da budemo odgovorni i da je vreme za promene. Šta je dosta – dosta je. Na ovoj planeti nema mestu rasizmu. Svi smo ljudi i svi smo isti. Boja kože ne sme da pravi razliku. Odrastao sam u Belgiji sa dva prijatelja, od koji je jedan Afrikanac, a drugi Azijat. Nikada nismo gledali boju kože. Nikad nisam razumeo razliku (u boji kože). Veoma sam tužan. Nadam se da će pokret (Što je dosta – dosta je) naučiti mlade i stare, sve, jer su nam potrebne promene”, rekao Vučević novinaru Foksa Danteu Marčiteliju.

Centar Orlanda je govorio i o nastavku sezone, kojeg će njegova ekipa biti deo, 31. jula u Diznilendu upravo u Orlandu.

“Drago mi je da se NBA vraća, zbog nas i navijača koji će nam nedostajati na tribinama, jer u plej-ofu su uvek dvorane ispunjene, preko 20.000 gledalaca. Ali, šta je – tu je. Daćemo sve što je do nas. Biće drugačije jer u julu i avgustu, kada su termini, obično smo na odmoru. Ali, drago mi je što se braćamo”, dodao je Vučević.

Danas objavljeno

Žestok odgovor: UEFA izbacuje superligaše i fudbalere!

Zeljka

Čeferin potvrdio: Ko igra Superligu, ne može da igra za reprezentaciju

Zeljka

Kraj za Viktora, Čekinato prejak

Zeljka

Ostavite komentar