VSS Imagine kompanije Virgin Galactic je sjajni svemirski brod sledeće generacije - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

VSS Imagine kompanije Virgin Galactic je sjajni svemirski brod sledeće generacije

Virgin Galactic je na YouTube-u otkrio svoj prvi SpaceShip III, koji će započeti testove na zemlji i „letove održavanja u vazduhu“ kasnije ove godine.

To je jedno upadljivo plovilo koje na sjajan način kanališe svoj “Star Wars” izgled. Završna obrada je od materijala nalik ogledalu koji bi trebalo da odražava njegovu okolinu, bilo da je to crnina svemira ili plavetnilo zemljine atmosfere. Nije sve u estetici: ovaj materija takođe nudi toplotnu zaštitu.

Treća generacija svemirskog broda kompanije Virgin Galactic ima modularni dizajn, čiji je cilj da dodatna poboljšanja učini lakšim i jeftinijim. Prema navodima kompanije, Imagine će: „postaviti temelje za dizajn i proizvodnju budućih vozila“. Sa ispitivanjima koja će početi na ovom prvom brodu na leto, kompanija već radi na drugom brodu VSS Inspire. Virgin Galactic želi da ima 400 letova godišnje po svemirskoj luci i za to će im biti potrebno više brodova.

U neposrednoj budućnosti, Virgin Galactic se fokusira na svoj sledeći probni let za VSS Unity, model SpaceShipTwo. Ispitivanja su zakazana za maj 2021, ali su nekoliko puta vraćena na dalje tehničke provere nakon što je test kompanije u decembru 2020. završio neuspehom. SpaceShipTwo možda nije tako sjajan, ali ipak je jedan vrlo skup prototip letelice. A ako čekate svoja prva turistička putovanja u svemiru, to će verovatno biti 2022. godine, ako ne i kasnije.

Danas objavljeno

Instagram dobija još više reklama

Vanja A

Cooler Master predstavio MM712 – gejming miša od samo 59 grama

Vanja A

Mask opet želi Twitter, poznata i cijena

Vanja A

Ostavite komentar