Vrtić na Petrićevcu će početi s radom čim dobije upotrebnu dozvolu - BIGportal.ba
Banja Luka

Vrtić na Petrićevcu će početi s radom čim dobije upotrebnu dozvolu

Prvi javni vrtić na Petrićevcu, koji je otvoren u okviru tronamjenskog objekta u ovom banjalučkom naselju, počeće s radom čim se okonča procedura dobijanja upotrebne dozvole, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Istakli su da za ovakve objekte, posebno one u kojima treba da borave najmlađi, proces dobijanja upotrebne dozvole zahtijeva vrijeme, izlazak više komisija na teren i brojnu dokumentaciju.

“U toku su aktivnosti na dobijanju upotrebne dozvole za tronamjenski objekat na Petrićevcu, zbog čega vrtić nije u funkciji”, kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Zbog velikog interesovanja građana i mnogih upita mještana zašto vrtić ne radi iako je objekat otvoren, iz Odjeljenja napominju da je za izdavanje upotrebne dozvole potrebno sakupiti više dokumentacije i dobiti saglasnosti, između ostalih i saglasnost na izvedene mjere i normative zaštite od požara predviđene u projektnoj dokumentaciji.

Potrebno je obaviti i energetski pregled objekata radi utvrđivanja tih karakteristika i izdavanja sertifikata od strane Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

“Ovo je jedan od dokumenata koji se prilažu prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje upotrebne dozvole, odnosno tehničkog pregleda”, objašnjavaju u ovom odjeljenju.

Potrebno je i da stručna komisija, koju čine inženjeri odgovarajućih profila, obavi tehnički pregled objekata.

“Svaka procedura iziskuje prikupljanje neophodne dokumentacije koja čini sastavni dio zahtjeva za sprovođenje iste. Dokumentaciju pripremaju članovi nadzornog tima po fazama za koju su imenovani i predstavnici izvođača radova. Zbog pandemije virusa korona i odlaska radnika uključenih u navedene procedure na bolovanje i izolaciju, prikupljanje dokumentacije i realizacija predviđenih procedura se odvija sporijim tempom”, zaključili su iz resornog odjeljenja.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Skupštine grada Banjaluka počela minutom ćutnje

M.

U Banjaluci pomama za kućnim testovima na koronu

M.

Radar pored škole dnevno uhvati 300 vozača

M.

Ostavite komentar