6. Marta 2020.

Vrijedna oprema za dvije banjalučke škole

Big Portal

Školarce najstarije osnovne škole u Banjaluci „Dositej Obradović“ donacijom u vidu knjiga za školsku biblioteku obradovalo je Mikrokreditno društvo „Mikrofin“.

Škola čiji se rad proteže čak kroz tri vijeka danas ima 580 učenika i šezdeset radnika. Ova škola je osnovana davne 1879. godine i cijelu prošlu godinu provela je u znaku obilježavanja 140 godina postojanja. Ovu godina im je takođe počela dobro – poklonima koji stižu od Mikrofina.

Danas je naša školska biblioteka dobila veliku donaciju u vidu 325 knjiga najznačajnijih naslova školske literature – lektire predviđene nastavnim planom i programom. Najveću korist od novih naslova svakako će imati učenici, a nastava iz predmeta Srpski jezik i književnost uveliko će biti poboljšana. Zahvaljujem se Mikrofinu u ime učenika i nastavnika ove škole na razumijevanju i ovoj značajnoj donaciji,“ izjavio je direktor škole Dragan Kovačević. 

U Mikrofinu su ponosni na činjenicu da su tokom višegodišnjih donatorskih aktivnosti pozitivno odgovorili na sve molbe koje su im pristigle od osnovnih i srednjih škola. U svom dosadašnjem radu realizovali su više od 200 donacija, ukupne vrijednosti od 600.000 KM.

Mikrofin već godinama ulaže u sve aktivnosti koje za cilj imaju zdrav razvoj i sretno odrastanje. Kultura i obrazovanje tu zauzimaju posebno mjesto. Danas opremamo dvije gradske osnovne škole i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo pomoći nastavnicima u realizaciji inovativnih obrazovnih praksi,“ rekao je Boris Todić, šef filijale Mikrofina u Banjaluci.

Istovremeno, Osnovnoj školi „Georgi Stojkov Rakovski“ je donirana oprema za nastavu engleskog jezika – LCD televizor, laptop i lektira na engleskom jeziku prilagođena uzrastima u kojima se ovaj jezik uči.

Da bi osposobila decu za budućnost, škola mora da bude u skladu sa svojim vremenom. Od interaktivne nastave u kojoj se koristi savremena tehnologija u edukativne svrhe, do kreativno osmišljenih procesa učenja. Kroz video-sadržaje i prezentacije koje sami izrađuju, učenici lakše i uspješnije usvajaju znanja, i to na zanimljiv i efikasan način,“ izjavila je Marina Novković, nastavnica engleskog jezika u ovoj školi.

Mikrofin već godinama donira modernu opremu vaspitno-obrazovnim ustanovama, nastojeći da pomogne u osavremenjavanju procesa učenja. Samo ove sedmice Mikrofin je opremio kabinete Srednje škole „Mihajlo Pupin“ u Derventi, Srednje tehničke škole u Doboju, kao i jasličku grupu vrtića u Novoj Topoli. Ukupna vrijednost ovosedmičnih donacija iznosi 9.000 KM.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare