Vrhunske PC igre u pokretu? Izgleda da je moguće uz Steam Deck konzolu kompanije Valve - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Vrhunske PC igre u pokretu? Izgleda da je moguće uz Steam Deck konzolu kompanije Valve

Valve je predstavio Steam Deck, svoju prenosnu konzolu za igranje igara. Kao i Nintendo Switch, ima podršku za priključak koji povezuje uređaj sa televizorom. Ipak, Dock morate da kupite odvojeno, ali vaše igre iz Steam biblioteke možete da igrate na ovoj konzoli.

Cena će početi od 400 USD sa 64 GB interne memorije. Model od 530 USD ima 256 GB na SSD-u. Model od 650 USD ima 512 GB SDD interne memorije i ugravirano staklo protiv odsjaja. Svaki sistem ima microSD slot za dodatno skladištenje. Tehničke specifikacije za uređaj su 16 GB RAM-a i prilagođeni APU Zen 2 + RDNA 2 procesor. Njegov softver radi na SteamOS 3.0, koji je zasnovan na Linux-u.

Zajedno sa uobičajenim tasterima kontrolera, dva analogna tastera, dva “jastučića” i četiri dugmeta na glavnoj strani, Steam Deck takođe ima dva, osetljiva na dodir tastera koji igrači mogu da koriste za ponavljanje pokreta miša, što može biti važno za mnoge igre na računaru. Na zadnjoj strani konzole su i dva dodatna okidača za držanje. Ekran je 7-inčni ekran osetljiv na dodir.

Konzole će početi da se isporučuju ovog decembra u Severnoj Americi i Evropi.

Danas objavljeno

Samsung objavio One UI 4 promotivne video snimke koji nam otkrivaju i novine koje nismo očekivali

Zeljka

Novi Sony Xperia PRO-I sa ogromnim senzorom stavlja fokus na videografe

Zeljka

Padaju rekordi: AMD objavio izvještaj o zaradi u trećem kvartalu 2021

Zeljka

Ostavite komentar