Vraćaju se Fiat Ulysse i Scudo - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Vraćaju se Fiat Ulysse i Scudo

Italijanski proizvođač najavio je novu generaciju svojih kombi vozila.

Fiat je objavio prve fotografije i detalje dva nova modela koja nose već korišćene oznake u gaim ovog brenda – Ulysse i Scudo.

Ulysse je MPV, dok je Scudo lako komercijalno vozila, a oba modela su u suštini prepakovane varijante kombija srednje veličine iz grupacije Stellantis (Opel, Peugeot, Citroen…), sa maskom i amblemom Fiata.

Italijanski proizvođač navodi da će, pored verzija sa SUS motorima, u ponudi biti i modeli na električni pogon.

Novi Fiat Ulysse – koji je putnička verzija – biće dostupan u različitim konfiguracijama sa šest do devet sedišta, zadovoljavajući potrebe velikih porodica, ali poslovnih korisnika.

Sa druge strane, Fiat Professional će ponuditi Scudo u karoseriji Van, Combi i Cab.

Foto: Fiat/Fiat Professional promo

Varijante sa SUS pogonom biće ponuđene isključivo sa dizel motorima koji su upareni sa manuelnim ili sa osmostepenim automatskim menjačem koji prenose snagu na prednje točkove.

Očekuje se da će potpuno električne verzije koristiti električni motor koji proizvodi 136 KS (100 kW) i baterije od 50 kWh ili 75 kWh.

Inače, Stellantis je ranije najavio kombije sa tehnologijom vodoničnih gorivnih ćelija koje bi u budućnosti mogao da koristi i Fiat.

Imena Ulysse i Scudo Fiat je koristio u periodu 1994-2002. i 1996-2016. a i ti modeli su bili realizovani u saradnji sa PSA grupom. Kao i njihovi prethodnici, novi Fiat Ulysse i Scudo će se proizvoditi u fabrici u Francuskoj, zajedno sa njihovim sestrinskim modelima.

Scudo će biti dostupan za naručivanje u većini zemalja do kraja 2021. ili početkom 2022. godine, a Ulysse će uslediti nešto kasnije u prvom kvartalu 2022. Cene za sad nisu saopštene.

Foto: Fiat/Fiat Professional promo

B92.

Danas objavljeno

Otkud BMW-u XM i zašto Citroen nije reagovao na to?

V.R.

Prvi autonomni električni teretni brod obavio putovanje

V.R.

Xiaomi otvara fabriku automobila u Pekingu sa godišnjom proizvodnjom od 300.000 vozila

V.R.

Ostavite komentar