Vraća se Toyota MR2? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Vraća se Toyota MR2?

Toyota trenutno uživa u pažnji i pohvalama koje dobija revitalizovana Supra, a prema najnovijim saznanjima na scenu bi mogao da se vrati još jedan naziv koji je Toyota koristila za sportski model.

Toyota trenutno uživa u pažnji i pohvalama koje dobija revitalizovana Supra, a prema najnovijim saznanjima na scenu bi mogao da se vrati još jedan naziv koji je Toyota koristila za sportski model. Tačnije, reč je o MR2 čijim povratkom bi bila ispunjena navodna želja Toyotinog predsednika Akia Toyode o tri sportska modela u standardnoj ponudi, piše portal Autonet.

Za sada nema konkretnijih detalja o tom potencijalnom novitetu, a izvori javljaju da ćemo se do njegovog eventualnog povratka strpeti još nekoliko godina. Tačnije, MR2 bi naslednika navodno trebalo da dobije najranije tokom 2024.

Modeli GT86 i Supra su razvijeni u saradnji sa Subaruom i BMW-om pa bi i MR2 mogao na tržište da se vrati uz pomoć nekog od ovih ili nekog sasvim trećeg proizvođača. S obzirom da je Toyota već ranije objavila plan o elektrifikaciji pogonskih sklopova svih svojih modela do 2025. hibridni pogon je više nego moguić, osim ako se u Toyoti ne odluče na električni pogonski sklop.

Pored očekivane upotrebe istog imena, novi MR2 bi trebalo da iskoristi još nekoliko aduta svog prethodnika. Tačnije trebalo bi da se radi o modelu modernog i oku privlačnog dizajna, relativno male mase i sportskih voznih karakteristika. Naravno, važnu stavku bi trebalo da čini i prihvatljiva cena.

Izvor: Autonet

Danas objavljeno

Koliko je naporno voziti Formulu 1?

Vanja A

Dobra vijest za kupce: Padaju cijene baterija za električna vozila

Vanja A

Kia EV6 impresivna na testu „severnog jelena“

Vanja A

Ostavite komentar