Vraća se Mitsubishi Colt, imaće hibridni pogon - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Vraća se Mitsubishi Colt, imaće hibridni pogon

Potkompaktni hečbek pridružiće se novoj generaciji modela ASX u novom portfoliju kompanije za Europu.

“Colt” – ime koje japanski proizvođač nije koristio neko vreme vraća se u gamu 2023. Mitsubishi će “obrisati prašinu” sa ove oznake nakon što je bila neaktivna skoro čitavu deceniju.

Potkompaktni hečbek vraća se u Evropu baš na vreme da proslavi 60. godišnjicu od lansiranja originalnog Colta 600 iz 1962. Najava povratka nekada veroma popularnog automobila potkrepljena je “tizer” fotografijom na kojoj se nazire izgled novog modela i detalji dizajna.

Tehničke specifikacije su za sada tajna, ali u Mitsubishiju kažu da će Colt za 2023. biti postavljen na CMF-B mehaničku platformu alijanse Renault-Nissan. To znači da će mali hečbek sa 5 vrata biti mehanički povezan sa modelima kao što su Renault Clio i Nissan Micra.

Mitsubishi Colt Ralliart Version R goes Special - autoevolution

Na prvoj fotografiji se vidi da će potpuno novi Colt imati “skrivene” ručke zadnjih vrata, postavljene kod C-stuba. Značka “Hybrid EV” na prednjim vratima otkriva da je u planu elektrifikovani pogonski sklop.

Verovatno je u pitanju ista konfiguracija koju koristi Clio E-Tech Hybrid gde 1.6-litarski benzinski atmosferac radi u sadejstvu sa električnim motorom da bi isporučio kombinovanu snagu od 140 KS.

Pored modela Colt, Mitsubishi će Evropljanima ponuditi i novi ASX, kao sestrinski model Renaulta Captur. Oba modela će koristiti Renault mehaniku, a i praviće se u fabrikama francuskog proizvođača. Mali SUV će stići prvi, početkom sledeće godine, a Colt nešto kasnije, na jesen 2023.

B92.

Danas objavljeno

Ford je već napravio 150.000 električnih Mustanga

Vanja A

KTM 790 Duke se vraća na tržište

Vanja A

Porsche kao skulptura na Art Basel Miami izložbi

Vanja A

Ostavite komentar