VPN problem: Još jedno upozorenje za 50 miliona Windows 10 korisnika - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

VPN problem: Još jedno upozorenje za 50 miliona Windows 10 korisnika

Izgleda da Windows 10 i dalje predstavlja „opasnu zonu“, budući da ne samo da se problemi gomilaju, već Microsoft ne nudi sve informacije o komplikacijama koje su u vezi sa funkcionisanjem ovog operativnog sistema.

Izgleda da Windows 10 i dalje predstavlja „opasnu zonu“, budući da ne samo da se problemi gomilaju, već Microsoft ne nudi sve informacije o komplikacijama koje su u vezi sa funkcionisanjem ovog operativnog sistema. Tako je kompanija nedavno milione korisnika obavestila o još jednom problemu koji se priključio nizu onih koji još uvek čekaju rešenje.

Radi se o tome da je Microsoft izdao obaveštenje u kojem stoji da bi poslednje ažuriranje KB4501375 moglo da utiče na rad Remote Access Connection Manager-a (RASMAN), što bi moglo da ima ozbiljne posledice. Jedna od najvećih bi svakako mogla da bude VPN konekcija, budući da RASMAN upravlja time kako se Windows 10 uređaji povezuju na internet, te predstavlja osnovni preduslov za pravilno funkcionisanje VPN servisa. Ovaj problem bi ozbiljno mogao da utiče na korisničko iskustvo, budući da veliki broj korisnika VPN koristi u različite svrhe – od bezbednosti na internetu do otključavanja Netflix i YouTube biblioteka, a iz kompanije tvrde da problem utiče samo na Windows 10 1903 – poslednju verziju operativnog sistema, što znači da ugrožava oko 50 miliona korisnika, budući da ih je toliko prešlo na novu verziju platforme.

Microsoft tvrdi da se Windows 10 nalazi na oko 800 miliona računara širom sveta, ali je taj podatak star nekoliko meseci, dok najnovije informacije ukazuju na to da se Windows 10 1903 verzija u junu našla na 6,3% od ukupnog broja Windows 10 računara (oko 50,4 miliona). Sve više problema sa Windows-om 10 moglo bi da utiče na nastojanja kompanije da Windows 7 korisnike motivišu da pređu na novije verzije operativnog sistema, budući da strah od komplikacija sve više uzima maha, i to ne bez razloga.

Izvor: Forbes

Danas objavljeno

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Muskovo bogatstvo je jednako ukupnom bogatstvu Billa Gatesa i Warrena Buffetta

V.R.

D-Wave tvrdi da može izgraditi gate model kvantog računara

V.R.

Ostavite komentar