27. Augusta 2022.

Vozite sami na dugačkom putovanju? Imamo par savjeta

Big Portal

Međutim, mnogi putnici se plaše ideje da sami budu sati za volanom. Uobičajene žalbe: usamljeno je; dosadno; i to je iscrpljujuće.

To ne mora biti bilo koja od tih stvari. Zamislite samo: kada ste poslednji put imali četiri, šest, osam ili više sati za sebe? Vi postavljate tempo; vi određujete itinerar. U svetu koji izgleda kao da se stalno kreće brže, sa sve većim obavezama i više ometanja, tako veliki komadi relativnog slobodnog vremena su retkost.

Budite sebični.

Pre nego što se uvredite na ovu ideju, pročitajte dalje. „Zaista verujem u vrlinu sebičnosti“, kaže Tod Kašdan, profesor psihologije na Univerzitetu Džordž Mejson koji je proučavao prednosti putovanja. „Morate da zadovoljite svoje potrebe i morate da razumete koje su to potrebe. Zaista im je lako biti podmetnuti pod drugim ljudima ili drugim motivima. Sebičnost je način da napunite svoju energiju, razmrsite sve odnose i psihološke veze koje imate u svom životu. Kada putujete sami, radite sve za vas. Trebalo bi da zaista cenite taj način razmišljanja tokom svog putovanja, ali se nadamo da ćete doneti nešto od toga sa sobom u svoj svakodnevni život.

Bavite se teškom knjigom.

Postoji mnogo aplikacija za uživanje u audio knjigama. Umesto da se jednostavno odlučite za onaj za koji znate da će vam se dopasti, pokušajte sa izazovnijim naslovom. „Možda ćete moći da prođete kroz to kao audio-knjigu“, kaže Fin Marfi, autor knjige „The Long Haul: A Trucker's Tales of Life on the Road“, memoara koji dokumentuje više od tri decenije rada kao vozač u kompanijama za selidbe. , dodajući više od milion milja svojim brojačima kilometara. „Ne mora da bude ni nešto visoko. Nisam mogao da prođem kroz knjige o Hariju Poteru; dođavola su me iznervirali. Ali kada sam stavio audio-knjigu, čitač je bio neverovatan i izveo je sve glasove, tako da sam na kraju sve slušao i uživao u njima.

Poboljšajte svoje muzičko znanje.

Ako niste tekstopisac u usponu, uživajte u muzici na druge načine. Slušajte celokupnu diskografiju umetnika hronološkim redom. Iskoristite priliku da duboko zaronite u žanr koji vam je nov ili koji želite da bolje razumete. Uživajte u odabranoj listi za reprodukciju koja je fokusirana na raspoloženje na svom omiljenom servisu za strimovanje. Ili se utopite u lokalne vibracije glumeći umetnike…

Postanite bolji vozač.

Skloni smo da razmišljamo o vožnji kao o sredstvu za postizanje cilja, a ne o veštini. Prilagodite svoj način razmišljanja, tako da to smatrate veštinom koju možete usavršavati svaki put kada uđete u automobil. Marfi predlaže da razmišljate kao vozači kamiona, jer im je potrebno više vremena da se okrenu, ubrzaju i zaustave. To znači da gledaju šta se dešava u blizini, ali i gledaju unapred, bukvalno i figurativno.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare