23. Augusta 2022.

VOZE GA SVI “BL bajk” iznajmljen ove sezone 1.300 puta

Big Portal

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve za Srpskainfo kažu da građani u većini slučajeva iznajmljuju bicikle radnim danima, kada u prosjeku bude između 15 i 20 registrovanih iznajmljivanja.

– S obzirom da je sezona “BL bajka” počela s radom 1. aprila, do sada je zabilježeno oko 1.300 najama bicikala – rekli su iz ovog Odjeljenja.

Kako dodaju, iako je bilo manje korisnika, i turisti i Banjalučani se odlučuju za ovo prevozno sredstvo dolaskom ljetnih i toplijih dana.

– Sistem iznajmljivanja bicikala koriste svi – i sugrađani i turisti – istakli su oni.

Trenutno je na području Banjaluke pet lokacija sa ukupno 40 bicikala, koje su opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za iznajmljivanje i parkiranje bicikla.

– Trenutno su terminali „BL-bajka“ dostupni u centru grada u Ulici kralja Petra I ?arađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka “Akvana”, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u parku „Mladen Stojanović“ i naselju Obilićevo na ukrštanju ulica Cara Lazara i ?rfske – rekli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Sistem funkcioniše na način da se prvo mora izvršiti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da izvrši svoju identifikaciju i unese broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl.

Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, a sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Cijena godišnje karte za “BL bajk” košta 20 KM, s tim da je prvih pola sata korištenje bicikla besplatno, dok se svaki naredni sat naplaćuje 1,50 ?M.

PAUZA NA JESEN
“BL bajk” već tri godine, koliko traje u gradu na Vrbasu, pravi zimsku pauzu uglavnom sredinom novembra, sve do proljeća, što je uobičajena praksa u svim gradovima u kojima postoji ovakav sistem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare