Vozači pažnja: Pojačana kontrola saobraćaja u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vozači pažnja: Pojačana kontrola saobraćaja u Srpskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ od danas do ponedjeljka, 9. avgusta, vršiće pojačanu kontrolu vozača u Republici Srpskoj, s posebnim akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Policijski službenici će organizovati kontrolne punktove i kontrolisati i sva druga eventualna kršenja zakonskih odredbi, kao što je prevoz djece u vozilu bez sjedalice, nekorištenje bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu, korištenje mobilnog telefona u vožnji i druge.

Kontrola će se obavljati po takozvanom modelu lijevak, a po principu nulte tolerancije.

U dana izvođenja akcije biće angažovani i službeni presretači, i to upravo na kritičnim pravcima širom Srpske, saopšteno je iz MUP-a.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, a s ciljem smanjenja broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Iz MUP-a podsjećaju da je u julu u saobraćajnim nesrećama širom Srpske poginulo 14 osoba, a u prva tri dana avgusta njih četiri.

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Danas objavljeno

Stranci traže analizu teksta izmjene Izbornog zakona

M.

Ministar traži suspenziju policajca koji je udarao radnika na parkingu u Sarajevu

M.

Predmet “Dženan Memić”: Svjedoci govorili o snimcima s kuće Šerifa Konjevića

M.

Ostavite komentar