Vozač bježao od policije, iz auta pokazivao "Kuran" - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Vozač bježao od policije, iz auta pokazivao “Kuran”

Austrijski list Krone objavio je detalje neobične policijske potjere u kojoj je glavnu ulogu imao vozač bosanskohercegovačkog porijekla, koji je odbio zaustaviti vozilo prilikom rutinske policijske kontrole.

Prema izvještaju, austrijska policija namjeravala je zaustaviti vozilo zbog “ekstremno spore vožnje”. Međutim, prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, odbio je zaustaviti automobil te je naglo ubrzao, zbog čega je policija započela potjeru za njim.

Dok je potjera trajala policija je saopštila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobitel na kojem su bile prikazane fotografije Kur’ana.

“Policajci su nekoliko puta pokušali zaustaviti vozilo. Međutim, vozač je vozio brzinom znatno iznad dopuštene te je prilikom bijega udario policijski automobil. U međuvremenu, dok je vozač bježao, pokazivao je s mobitela fotografije Kur’ana”, navodi dnevni list Krone, a prenosi Klix.

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspjela zaustaviti automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon zaustavljanja odbio napustiti vozilo.

“Vozač nije želio napustiti vozilo te se zaključao iznutra. Zbog toga, policija je morala razbiti prozor, nakon čega su ga uhapsili. Vozač je nakon hapšenja sproveden u policijsku stanicu u Linzu”, piše u izvještaju policije, prenosi Krone.

Nakon hapšenja policija je navela kako je muškarac nosio “vjersku odjeću” te da je naveo kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji, gdje je studirao religiju.

Nakon potjere ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer saopštio je kako su dvojica policajaca povrijeđena prilikom potjere te su smješteni u bolnicu.

“Ovaj brutalni napad na policiju pokazuje odsustvo poštovanja i odbijanje prihvatanja osnovnih vrijednosti društva. Politički ili vjerski ekstremizam je otrov za naš suživot”, rekao je Nehammer.

“Za sada nisu poznati motivi ovakvog ponašanja. Austrijska policija je pretražila kuću uhapšenog te će nastaviti istragu”, navodi policija.

(BN)

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar