Voz zaustavljen na granici zbog sumnje na infekciju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Voz zaustavljen na granici zbog sumnje na infekciju

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru zaustavljen je voz zato što se u njemu nalazilo dva lica za koja se sumnja da su inficirana koronavirusom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su Italijanske železnice (FS) informisale Austrijske železnice (OeBB) o tome da se u vozu “Eurositi 86” nalaze dva putnika sa simptomima visoke temperature.

“Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su sprečile ulazak voza u Austriju”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Dalji postupak, kako se navodi, trenutno se koordinira sa italijanskim vlastima.

Voz je putovao iz Venecije u Minhen.

Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane korona virusom, u Austriji ističu da se razvoj u susednoj zemlji prati veoma ozbiljno.

Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljene za slučaj pojave korona virusa.

“Ne postoji razlog za paniku”, istakao je Anšober.

Nehamer je kazao da je Austrija spremna, u osnovi, da brzo preduzme mere zatvaranja granica.

“U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bi postaviti granične kontrole”, poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mera, pre svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede.

B92

Danas objavljeno

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

FBiH: Zaraženo 378 osoba

M.

Ostavite komentar