26. Januara 2021.

Vorli osvojila Kronplac, prva pobjeda poslije dvije godine

Big Portal

Posle sjajne borbe i velikih preokreta na jednoj od najtežih staza u Svetskom kupu, Francuskinja je došla do prvog trijumfa u sezoni, a 14. u karijeri.

Iako je posle prve vožnje zauzimala peto mesto, Tesa je sa drugim najboljim rezultatom na drugoj stazi, ostvarila trijumf sa 2:11,38, nadmašivši drugoplasiranu Švajcarkinju Laru Gut-Behrami (2:11,65) i trećeplasiranu Italijanku Martu Basino (2:12,11), koja se učvrstila na liderskoj poziciji Svetskog kupa u ovoj disciplini, dve trke pre kraja.

Vorlijeva je od poslednje pobede u Zeldenu, u oktobru 2018, imala još šest podijuma u prethodne dve sezone.

Povratak na najvišu stepenicu pobedničkog postolja, dokaz je da će ova sjajna skijašica iz Anemasija biti jedna od najvećih favoritkinja na Svetskom prvenstvu u Kortini D’Ampeco, koje počinje 8. februara.

Na današnjoj trci potpuno su zakazale najbolje posle prve vožnje. Trećeplasirana Italijanka Federika Brinjone takmičenje je završila na osmoj, drugoplasirana Mikaela Šifrin na četvrtoj, a prvoplasirana Mišel Gizin na šestoj poziciji.

Iza Vorli, Gut-Behrami i Basino, u plasmanu su Šifrin, pa petoplasirana Slovenka Meta Hrovat, Mišel Gizin i Sofija Gođa…

Sa najboljim vremenom druge vožnje, na 11. poziciji trku je završila Poljakinja Marina Gasjenica-Danijel, dok je druga Slovenka Ana Bucik na odličnoj 14. poziciji.

U plasmanu veleslaloma, dve trke pre kraja Marta Basino ima 460 bodova, drugoplasirana Tesa Vorli 336, a trećeplasirana Mišel Gizin 312…

U Svetskom kupu vodi Petra Vlhova sa 883 boda, drugoplasirana je Gizin sa 783, a trećeplasirana Gut-Behrami, koja ima 747 bodova…

Naredna trka u okviru Svetskog kupa za skijašice na programu je 30. januara u Garmišpartenkirhenu, kada se vozi spust.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare