Volvo zabrinut zbog Trampove trgovinske politike - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volvo zabrinut zbog Trampove trgovinske politike

Prvi čovek švedskog Volvoa Hakan Samuelson izrazio je zabrinutost zbog mogućeg tvgovinskog rata između SAD i Evropske unije.

Samuelson je istakao da se povećava broja vozila koja se prave u SAD iskazavši nadu da će biti pošteđeni potencijalnih dodatnih poreza.

“Trampova administracija želi da se automobili prave u SAD kako bi smanjili trgovinski deficitl. Slučajno, mi to radimo isto. Pravićemo 150.000 vozila godišnje u SAD od čega će polovina biti izvezena. Nadam se da će ono ti videti i da će oporezovati nekoga drugog”, rekao je Samuelson.

Volvo je otkrio plan izgradnje fabrike u SAD 2015, znatno pre nego što je Donald Tramp izabran za predsednika i zapretio uvozu vozila velikim tafirama.

Švedska kompanija ne pokušava da minimalizuje uticaj trgovinskih tenzija između SAD u EI već isto radi u vezi sa trgovinskim radom SAD i Kine zbog kog je “skočila” cena automobila.

Zbog tarife od 27,5 %, Volvo je prestao da uvozi u SAD svoja vozila koja pravi u Kini. Umesto toga modele kao što je XC60 u SAD uvozi iz Evrope.

B92

Danas objavljeno

Dolazi Bigster, veliki SUV iz Dacije

V.R.

Renault udvostručio prodaju električnih automobila

V.R.

Električni Mercedes EQA debituje 20. januara

V.R.

Ostavite komentar