5. Marta 2020.

Volvo priprema rivala BMW-u X7 i Mercedesu GLS

Big Portal

S obzirom u svetu i dalje vlada povećana tražnja za SUV i krosover modelima, Volvo želi da ponudu ove vrste vozila proširi po jednim manjim i velikim SUV automobilom.

I dok bi novi manji SUV trebalo da bude zasnovan na modelu XC40, na drugoj strani spektra otvara se prostor za vozilo u kategoriji BMW-a X7 i Mercedesa GLS.

Kako saznaje Automotive News, prodavcima Volvo automobila u SAD-u nedavno su prezentovani planovi za XC100. Ovaj SUV bi trebalo da bude postavljen na unapređenu verziju mehaničke platforme SPA i bio bi oko 18 cm duži i 13 cm širi od sadašnjeg najvećeg SUV modela XC90.

Velike spoljašnje dimenzije garantuju i veliki prostor u kabini, što znači da će u XC100 komotno moći da stanu 3 reda sedišta, u konfiguraciji od 6 i 7 mesta, u zavisnosti od želje i potrebe kupaca.

Volvo XC Coupe Concept – ilustracija (Foto: Volvo promo)

Volvo XC100 deliće dosta komponenti sa sledećom generacijom XC90, a s obzirom da će SAD biti njegovo glavno tržište predviđeno je da se izrađuje u američkoj fabrici švedskog proizvođača, koja se nalazi u Južnoj Karolini.

Proizvodnja bi trebalo da počne 2023, a godinu dana kasnije usledila bi i električna verzija.

Na drugoj strani Volvo SUV game planiran je sportski krosover koji će nositi oznaku C40. Reč je o atraktivnijem električnom vozilu od tradicionalnijeg XC40, koje bi bilo namenjeno “millenijalcima”.

Volvo C40 imao bi karoseruju kakvu imaju danas veoma popularni kupe-krosover modeli, a kako se radi o električnom automobilu, određeni stilski detalji biće preuzeti od električnog modela XC40 Recharge.

Očekuje se da C40 stigne na tržište pred kraj 2021. godine, a planirana godišnja produkcija iznosila bi oko 8.000 jedinica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare