Volvo planira da proširi ponudu crossover i SUV modela - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Volvo planira da proširi ponudu crossover i SUV modela

U švedskoj automobilskoj kompaniji planiraju da prošire ponudu svojih crossover i SUV modela, jer 75 posto njihove prodaje čine modeli s oznakom XC.

I u Volvou smatraju da se vreme klasičnih limuzina i karavana neumitno bliži kraju, jer se sve više kupaca odlučuje za crossovere i SUV-ove.

Podstaknuti činjenicom da 75 posto od njihove ukupne prodaje čine manji i veći SUV-ovi, u švedskoj automobilskoj kompaniji koja posluje pod okriljem kineske kompanije Geely spremaju se da prošire ponudu modela s oznakom XC i istovremeno iz ponude povuku pojedine trovolumenske i karavanske modele iz Serija S i V.

Prvi čovek švedske kompanije Håkan Samuelsson obećao je da će Volvo u ponudi i dalje imati klasične limuzine i karavane, ali će ih zbog smanjene potražnje biti znatno manje.

Uz najavljenu potpunu elektrifikaciju do kraja decenije, ljubiteljima podignutih automobila Volvo će uskoro ponuditi najmanji model XC20, a u Geteborgu se i dalje razmišlja o ranije pomenutoj SUV perjanici koja bi se krila iza oznake XC100 i bila švedski odgovor na BMW X7.

Na kraju,Volvo je za novu modelsku godinu blago restilizovao i model XC60 (na slikama). Promene se tiču redizajniranih branika, izduvnih cevi, novih točkova, šire palete boja kao i infotainment sistema baziranog na Google-u.

Izvor:Klix.ba/Motor1.com
Foto: Volvo

Danas objavljeno

Hofele tjuning za Mercedesovu G klasu

V.R.

Mercedes EQS – dizajniran za budućnost

V.R.

Lexus Teammate – samostalna vožnja na auto-putu

V.R.

Ostavite komentar