Volvo najavio smanjenje fiksnih troškova - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volvo najavio smanjenje fiksnih troškova

Kako prenosi Tanjug, automobilska kompanija Volvo je najavila smanjenje fiksnih troškova za dve milijarde švedskih kruna (214 miliona dolara). Volvo je tako postao poslednji u nizu proizvođača automobila čija se profitabilnost našla na udaru cenovnih i tarifnih pritisaka, proisteklih iz kinesko-američkog trgovinskog rata, ocenjuje agencija Rojters. Sa primenom mera za smanjenje…

Kako prenosi Tanjug, automobilska kompanija Volvo je najavila smanjenje fiksnih troškova za dve milijarde švedskih kruna (214 miliona dolara).

Volvo je tako postao poslednji u nizu proizvođača automobila čija se profitabilnost našla na udaru cenovnih i tarifnih pritisaka, proisteklih iz kinesko-američkog trgovinskog rata, ocenjuje agencija Rojters.

Sa primenom mera za smanjenje troškova Volvo će krenuti u drugoj polovini ove godine i biće na snazi do prve polovine 2020. godine, a izvršni direktor kompanije Hakan Samjuelson najavljuje i novo gašenje radnih mesta.

Volvo je ranije ove godine počeo sa procenom svojih troškova i radne snage. Do sada je otpustio 750 zaposlenih, uglavnom inženjera i IT konsultanata, a smanjio je i iznos zarade po satu za preostale konsultante, što bi, prema rečima direktora, trebalo da donese uštede od jedne milijarde kruna od jula.

Operativna dobit kompanije je u drugom tromesečju pala za 38,1 odsto na 2,6 milijardi kruna, što je veći pad od onoga koji je zabeležen u prvom kvartalu. Do pada dobiti je došlo uprkos povećanju prihoda od 1,8 odsto na 67,2 milijarde kruna.

Danas objavljeno

Moto GP vesti

D V

VIDEO: Test Ford Puma mHEV

D V

Mercedes-AMG intenzivno testira novi C63

D V

Ostavite komentar