Volvo najavio mali SUV model - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Volvo najavio mali SUV model

Volvo je na kraju prezentacije novog velikog EX90 modela ovom slikom najavio i manji električni SUV automobil koji će u budućnosti biti važan jer će cenovno biti mnogo pristupačniji od velikog brata.

Direktor Džim Rouan rekao je da će to biti „gradski automobil za mlađu populaciju koja može da ga priušti i kojoj će to biti prvi Volvo“. Rouan je rekao da je cilj da kupci ovog modela ostanu privrženi Volvu i da nastave da koriste modele ove marke, poput novog EX90. Veliki SUV nije verovatna opcija za prve kupce ove marke pošto mu je početna cena oko 100.000 EUR.

U Evropi, Volvova sestrinska marka Lynk & CO prodaje plag-in hibridni model 01, koji je derivat Volva XC40, a koji u Nemačkoj može da se kupi sa mesečnom ratom otplate od 550 EUR.

Sledeći električni Volvo biće važan u ostvarivanju cilja da ova kompanija do 2025. godine proda 600.000 baterijskih vozila. U prvih deset meseci ove godine, Volvo je prodao oko 40.500 automobila.

Švedska marka je u poslednje vreme imala mnogo uspeha u segmentu manjih automobila. XC40 je bio drugi najprodavaniji model 2019. godine u svojoj kategoriji na globalnom nivou, a taj rezultat je postigao dve godine posle premijere. XC40 danas čini 26% prodaje ove marke na globalnom nivou.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Ford povlači 382.000 vozila

Zeljka

GranTurismo Trofeo PrimaSerie je još jedna Maseratijeva “specijalka”

Zeljka

Sve više saobraćajnih kazni ostaje bez naplate

Zeljka

Ostavite komentar