Volvo i Damler razmatraju saradnju - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Volvo i Damler razmatraju saradnju

Dajmler i Volvo kars, u vlasništvu kineskog Džilija, razmatraju saradnju kako bi smanjili troškove razvoja motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Njemački magazin Automobil voš navodi izjavu menadžera Volva je rekao kaže da je bilo početnih razgovora s Dajmlerom, ali da nema konkretnih planova, dok je portparol iste kompanije rekao kako je prerano razgovarati o konkretnim projektima, iako nije bio isključiv po pitanju moguće saradnje.

Portparol Dajmlera rekao je da se saradnja kompanije s Džilijem, koji posjeduje udio od 10 odsto u njemačkom proizvođaču automobila, razvija pozitivno, ali je odbio dalje komentare.

Globalne tarife, ubrzane trgovinskim ratom između Kine i Sjedinjenih Država, kao i viši zahtjevi za ulaganjima u električna i autonomna vozila, prisiljavaju proizvođače automobila da traže nove načine smanjenja i podjele troškova, prenosi SEEbiz.

U oktobru 2019. godine Volvo je rekao kako će spojiti svoj razvoj motora i proizvodne kapacitete s Džilijevim, stvarajući odsjek za distribuciju sopstvenih brendova, kao i za potencijalne druge proizvođače automobila s novom generacijom motora s unutrašnjim sagorijevanjem i hibridnim motorima.

Automobilvoš je rekao kako će novi odsjek započeti s radom do kraja marta, što bi mogla biti polazišna tačka za saradnju s Dajmlerom, dok bi sljedeći korak mogao da bude partnerstvo u razvoju električnih pogona.

Izvor: Bankar

Danas objavljeno

Prodaje se neodoljivi BMW M3 Coupe E46

Zeljka

Sintetičko gorivo (ni)je rješenje: Do 2035. biće ga dovoljno za samo 2% vozila u Evropi

Vanja A

Novi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem

Vanja A

Ostavite komentar