Volvo automobili u Evropu stižu iz Kine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volvo automobili u Evropu stižu iz Kine

Volvo proširuje proizvodne kapacitete u svojim proizvodnim pogonima u Kini. Od nedavno, iz Kine stižu novi modeli na evropsko tržište.

Volvo S90 je prvi model ovog proizvođača, koji iz Kine stiže u Evropu.

Od 2010. godine Volvo je u vlasništvu kineskog automobilskog giganta Geely. Montažne linije u Kini imaju i konkurenti, kao što su Mercedes-Benz ili BMW, ali Volvo je prva premium marka, koja svoje automobile proizvedene u Kini dovozi u Evropu.

Automobil iz Kine u Evropu stižu železnicom (novi “Put svile”) preko 25 zemalja. To je značajno smanjilo vreme transporta u odnosu na vodni saobraćaj.

To se prvi put dogodilo 2017. godine, kada je Volvo kompletnu produkciju limuzine S90 preselio u Daqing (Ta-Čhing), na severoistiku Kine. Od tada ova luksuzna limuzina na Stari kontinent putuje specijalno prilagođenim vozovima, u čije vagone može da se smesti 255 vozila. Novi “Put svile” za dve trećine je smanjio vreme distribucije do belgijskog logističkog centra Zeebrugge, u poređenju sa vodenim saobraćajem.

Pored modela S90, iz Kine na Stari kontinent stiže i XC60.

Kinezi su u Kine preselili i veliki deo proizvodnje najprodavanijem Volvoa današnjice – SUV model XC60. U proizvodnom pogonu Chengdu (Čeng-du) u centralnoj Kini, proizvode se sve benzinske i plug-in hibridne verzije, a u švedskom Torslandau, nedaleko od Göteborga, nastaviće se proizvodnja samo dizelskih verzija.

Pored Kine, Volvo proizvodi svoje automobile i u belgijskom Gentu i u Južnoj Karolini, gde sa montažnih linija silazi sedan S60.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar