Volodin: Vašington želi lojalnog predsjednika Rusije kojim može da upravlja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Volodin: Vašington želi lojalnog predsjednika Rusije kojim može da upravlja

Pod vođstvom ruskog predsjednika Vladimira Putina Rusija je postala jaka i nezavisna zemlja, a to ne odgovara Vašingtonu, rekao je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući izjavu američkog predsjednika Džoa Bajdena o mogućim sankcijama protiv ruskog lidera.

  • Sve je došlo na svoje mjesto. Konačno je američko rukovodstvo otvoreno reklo čemu teži: Vašington želi lojalnog predsjednika Rusije kojim može da upravlja – navodi se u saopštenju Volodina na Telegramu.

Kako je dodao, Sjedinjenim Američkim Državama ne odgovara to što je za vrijeme predsjednika Vladimira Putina Rusija postala snažna i nezavisna.

Prema njegovim riječima, u svijesti Rusa američke sankcije će biti usmjerene “protiv izbora građana Rusije, a ne protiv Putina”.

  • Neće vam to uspjeti. Svi vaši postupci su neprijateljski prema našoj državi – Rusiji. To je postalo svima očigledno – poručio je on.

Ranije je američki predsjednik Džozef Bajden rekao da je u slučaju invazije Rusije na Ukrajinu moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Odnosi Zapada i Rusije pali su na najniži nivo od Hladnog rata zbog situacije oko Ukrajine. Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.

Danas objavljeno

Eksplozija i požar na aerodromu u Ženevi

Vanja A

Dodik predložio selekciju 14 prioriteta

Vanja A

Stefanović: Ćutanje o bombardovanju izbjeglica Hrvati nameću kao vrijednost EU

Vanja A

Ostavite komentar