10. Decembra 2022.

Volodin: Njemačka i Francuska moraju da plate odštetu

Big Portal

„Nemačka i Francuska moraju da plate odštetu stanovnicima Donbasa… A građani Evrope treba da znaju zbog koga su u problemima – nedostatak grejanja, struje, ogromna inflacija, zatvaranje preduzec´a“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu. Prema njegovoj oceni, situacija u Ukrajini je posledica „lažljive politike lidera tih država“.

Prema Volodinovim rečima, 2014. godine su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, kao garanti, potpisali dokument o mirnom rešavanju problema između legalnih ukrajinskih vlasti i opozicije.

On dodaje da se sve završilo, kako je naveo, državnim udarom u Kijevu i genocidom nad stanovništvom Donbasa, a da su nakon toga te zemlje učestvovale u zaključivanju Minskih sporazuma, koje niko nije planirao da sprovede.

“Unapred planirano neispunjavanje obaveza preuzetih potpisivanjem međunarodnog sporazuma – to je ne samo samo gubitak poverenja, vec´ i zločin za koji potpisnici Minskih sporazuma – Merkelova, Oland i Porošenko – moraju da snose odgovornost”, smatra Volodin.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je nedavno da su sporazumi iz Minska bili potpisani kako bi se Ukrajini dalo vremena da ojača, preneli su mediji.

(Tanjug/foto: Rojters)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare