Volodimir Zelenski naredio, i to lično... - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Volodimir Zelenski naredio, i to lično…

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski lično je postavio zadatak da se organizuju teroristički napadi na oslobođenim teritorijama.

On je to učinio kako bi sprečio održavanje referenduma, saopštio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

“Osobe kao što su Zelenski, (Aleksej) Danilov i drugi saučesnici bande narkomana i nacista lično su postavili zadatak na nivou Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine da se organizuju teroristički napadi upravo u danima održavanja referenduma kako bi ga sprečili i kako bi pokazali da je ugušen u krvi. Siguran sam da im ništa neće uspeti”, rekao je Rogov za “Radio Rusija”.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas su počeli referendumi o ujedinjenju s Rusijom.

Žitelji regiona moći će da glasaju pet dana. Tokom prva četiri dana referenduma glasanje će se obavljati u stambenim naseljima i na osnovu prijava za glasanje od kuće, dok će poslednjeg dana žitelji četiri oblasti glasati na izbornim jedinicama.

Za ljude koji su prinudno izbegli iz četiri regiona otvorene su izborne jedinice u pojedinim oblastima Rusije.

Do ponedeljka će glasanje u celoj oblasti biti na adresama stanovanja, a u utorak će se otvoriti 394 glasačkih mesta za sve koji žele da glasaju.

B92.

Danas objavljeno

Pogledajte nove preliminarne rezultate za predsjednika RS

Vanja A

CIK objavio nove rezultate za članove Predsjedništva BiH

Vanja A

Rezultati za Predstavnički dom PS BiH: SNSD osvojio najviše glasova

Vanja A

Ostavite komentar