Volkswagen uzoran na EuroNCAP-u: Odlične ocjene za Amarok i ID.Buzz - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen uzoran na EuroNCAP-u: Odlične ocjene za Amarok i ID.Buzz

Dva modela iz ponude Volkswagen komercijalnih vozila dobili su vrhunske ocjene na testovima sigurnosti vozila. Robusna struktura vozila i veliki broj asistencijskih sistema ugrađenih u standardnu ​​opremu dali su odlične ocjene za dva potpuno različita koncepta vozila.

Evropska organizacija za testiranje sigurnosti novih automobila Euro NCAP objavila je svoje najnovije rezultate testiranja sigurnosti vozila. S novim modelima ID.Buzz i novim Amarokom, marka Volkswagen komercijalna vozila dobila je dva modela s ocjenom “Vrlo dobro” i svaki dobio najvišu ocjenu od “5 zvjezdica”.

Novi ID.Buzz, koji je dobio nadimak Bulli novog doba, već je osvojio mnoge nagrade samo nekoliko sedmica od premijere. Njima je sada dodata još jedna nagrada – pet zvjezdica za sigurnost vozila, koju dodjeljuje Euro NCAP.

ID.Buzz je tako ostvario izvanredan ukupni rezultat kako za zaštitu od sudara tako i za zaštitu putnika, što je znak dobrih karakteristika vozila koje uključuju opsežnu i praktičnu tehnologiju za izbjegavanje nesreća.

ID. Buzz je serijski opremljen sa vozačkim, suvozačkim, središnjim i bočnim zračnim jastucima, kao i zračnim zavjesama. Postigavši ​​92 posto maksimalnih mogućih bodova za zaštitu putnika, električni MPV iz Hannovera postigao je odličan rezultat zahvaljujući kombinaciji zračnih jastuka s prikladno postavljenom strukturom karoserije vozila.

Novi Amarok također je postigao sličan ukupan broj bodova na testovima udara kao ID. Buzz. Novi pick-up Volkswagen komercijalnih vozila također je nagrađen sa “5 zvjezdica” od strane Euro NCAP-a.

Kao i u slučaju modela ID.Buzz, i ovdje je kombinacija robusne strukture karoserije vozila sa mnoštvom modernih sistema za pomoć i kočenje u slučaju nužde dovela do ove nagrade. Amarok ima čak i zračne jastuke za koljena, dok su vrlo dobre ocjene za prednje i bočne testove udara s Amarokom postignute u kombinaciji sa Volkswagenovim sjedištima za djecu.

Euro NCAP je također dao najbolju ocjenu za izbjegavanje nezgoda. Vozačima na raspolaganju u oba modela su brojne sistemi za pomoć i kočenje u slučaju nužde. U kategoriji “Safety Assist” pomogli su ovim modelima da ostvare 90 posto (ID. Buzz) i 84 posto (Amarok) mogućih bodova.

Danas objavljeno

Manje subvencije – mnogo slabija prodaja

Zeljka

Izgubili 2 milijarde pa ušli u Formulu 1

Vanja A

Testiranje baterija: BMW je spreman

Vanja A

Ostavite komentar