Volkswagen, Tesla, General Motors i BYD među 100 najuticajnijih kompanija na svijetu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen, Tesla, General Motors i BYD među 100 najuticajnijih kompanija na svijetu

Lista obuhvata kompanije koje „oblikuju našu kolektivnu budućnost“, bez posebnog rangiranja.

Time, jedan od najuticajnijih magazina na svetu, objavio je najnoviji broj, u kojem su, između ostalog, tema najuticajnije kompanije na svetu, tačnije njih 100. Ovo je prvi put da je ova publikacija objavila takvu listu kao proširenje TIME100 franšize.

Reč je o firmama koje imaju izuzetno velik uticaj na globalnom planu, a na listi su se našle četiri automobilske kompanije: nemački Volkswagen, američki General Motors i Tesla i kineski BYD.

GM se našao u kategoriji zvanoj Titans, a šefica kompanije, Meri Bara, našla se na naslovnoj stranici. Američka kompanija je uključena u listu zbog svog doprinosa u inženjeringu zelenije budućnosti, uz jasno poređenje s Teslom.

Tesla, s druge strane, uvršćen je u kategoriju Disruptors. Budući da uživa u statusu relativno mlade kompanije i lidera u sektoru obnovljive električne energije, njegovo mesto na ovoj listi je zacementirano.

Volkswagen se našao u kategoriji Leaders, i to zbog svojih napora i stremljenja da postane vodeća sila u EV segmentu. Treba napomenuti da nemački proizvođač planira da do 2025. prestigne GM, Teslu i druge kompanije koje proizvode automobile s nultom emisijom.

BYD Co. Ltd. ide u kategoriji Innovators. Ova kineska kompanija, čiji naziv zapravo znači „Build Your Dreams“, podržana je od strane američkog tajkuna, Vorena Bafeta i među svetskim je liderima u obezbeđivanju električnog prevoza u različitim veličinama.

Time kaže da je sastavljanje liste iskoristio nominacije u različitim sektorima, u najvećoj meri iz svoje globalne uredničke i dopisničke mreže, kao i stručnjaka iz industrije. Zatim se na osnovu njihove relevantnosti, uticaja, inovativnosti, liderstva, ambicija i uspeha vrši procena.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Toyota Yaris Cross stigao u Srbiju

Zeljka

Rebell CPR S

Zeljka

Uskoro Boldmen CR 4

Zeljka

Ostavite komentar