Volkswagen Taos za 2022 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Volkswagen Taos za 2022

Taosova spoljašnjost uredan je balans trenutnog Tiguana pomešan sa zaobljenijim stilom električnog crossovera ID.4.

U masku su ugrađeni kvadratni farovi i najnovija Volksvagenova maska, koju vrhunski modeli, poput našeg SEL testera sa pogonom na sva četiri točka, ističu LED trakom.

“Leđa” su atraktivna, ali jednostavna, crpeći nadahnuće iz Tiguana, a ispod oznake registarske tablice iskopavamo malu reč „TAOS“. Završen u VV-ovom klasičnom Cornflover Blue-u, naš tester je zgodna stvar, skrivajući iznenađujuću količinu automobila u urednom, crossover tragu.

Sa dužinom od 175,8 inča i vožnjom na međuosovinskom rastojanju od 105,9 inča, Taos nije dramatično povećan u odnosu na odlazeći Golf.

U stvari, sedi lepo između 167,6-inčnog hečbeka sa pet vrata i 185,1-inčnog Tiguana, sa međuosovinskim rastojanjem koji je samo 2,1 inča duži od svog duhovnog prethodnika.

Ova uredna ravnoteža između kompaktnog crossovera i kompaktnog hečbeka daje Taosu osećaj najboljeg iz oba sveta. Na putu je Taos lako postaviti u traku, ali se ne oseća zastrašujuće malen kada se vozite zajedno sa 1 tonom kamioneta.

Ako je vaša neposredna reakcija na Golf da je previše sitan ili prizemljen, Taos ublažava vaše zabrinutosti bez prisiljavanja na preveliki proizvod. To što je Taos više poput Golfa za bacanje, takođe ne škodi. Svaki Taos koristi 1,5-litarski motor sa turbokompresorom koji će na kraju zameniti 1,4-litarski agregat sa turbopunjačem koji se trenutno prodaje u Jetti.

Upareni sa osmostepenim automatskim (kod prednjih vozača) ili sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojkom (za pogon na sve točkove), nadali smo se da će novi Taosov pogonski sklop imati bolje manire od jedinice koju smo testirali u Jetti prošle godine.

Avaj, nije tako.

Dinamično, 1.5 je snažna stvar, sa 158 konjskih snaga i 249 Nm obrtnog momenta.

To su adekvatne brojke za vozilo koje teži između 3200 i 3400 kilograma – Taos ubrzava sa okretanjem, a model sa pogonom na dva točka čak će ispeći prednje gume ako se preterano uznemirite sa pedalom za gas.

Lagani udarac je jak i čak i pri većim brzinama motora, 1,5-litarski dobro radi. Show less

Danas objavljeno

Borković ispisao istoriju

Vanja A

Svjetski rekord u vožnji u rikverc

Vanja A

Da li Banjaja može do titule?

Vanja A

Ostavite komentar